E-learning: Introductie in de MSU-echografie voeg toe aan favorieten


Doelgroep(en):

Fysiotherapeuten

Niveau:

Starter

Eindtoets

Ja

Certificaat

Ja

Aantal lesdagen / modules

Geen lesdagen

Accreditatie

6 punten Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KNGF en SKF) (AF)

Tip een collega Direct inschrijven

Kosten: € 100,-

E-learning: Introductie in de MSU-echografie voeg toe aan favorieten

Tip een collega Direct inschrijven

Doelgroep

Deze e-learning is bedoeld voor fysiotherapeuten die overwegen om met echografie te gaan starten en willen ontdekken of echografie iets voor hen is.

Doel van de opleiding

Deze e-learning is bedoeld als oriëntatie in de MSU echografie. Na het volgen van deze e-learning kunnen fysiotherapeuten beslissen om een basisopleiding echografie te gaan volgen. 

Krijg je inschrijfgeld terug

Mocht je na het volgen van deze e-learning enthousiast zijn geworden en willen starten met de volledige basisopleiding MSU echografie? Dan brengen we de kosten van deze e-learning in mindering op jouw inschrijving als je je hiervoor binnen 6 maanden na afronding van de e-learning inschrijft. We sturen je hiervoor automatisch een kortingsvoucher, deze wordt aan jouw MijnNT-e account toegevoegd. Dit voucher is alleen geldig voor de basisopleiding MSU echografie.

Achtergrondinformatie

MSU echografie richt zich op de weke delen. Pezen, spieren, banden en zenuwen kunnen met hoge resolutie in beeld worden gebracht. Om competent te worden dien je een degelijke opleiding te volgen en veel tijd en energie te steken in je leercurve. Deze e-learning is daarom geen vervanging van een gedegen fysieke opleiding.

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze e-learning leer je veel over de werking van echografie, beeldherkenning en evidentie. Daarnaast zie je hoe je de achillespees, patellapees en de fascia plantaris in beeld brengt. Tevens worden er pathologiebeelden besproken inclusief klinisch redeneren. De e-learning is opgebouwd uit 8 onderdelen met tussentijdse quizzes en een eindtoets. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Echografie, the basics (natuurkunde en artefacten) + quiz
 • Echografie in de fysiotherapie                                         
 • Verschillende weefsels op een echobeeld                   
 • Evidentie en consensus radiologie                                 
 • Achillespees echografie en pathologie + quiz                     
 • Patellapees echografie en pathologie + quiz                         
 • Fascia plantaris echografie en pathologie + quiz                      
 • Afrondende toets

Tijdsinvestering

Deze e-learning heeft 3,5 uur videocontent verdeeld in korte clips. Voor de tussentijdse quizzes en de toetsen heb je ongeveer een half uur tijd nodig. In totaal dus 4 uur.

Eindtoets

Deze e-learning wordt afgesloten met een theoretische eindtoets. Je krijgt drie kansen om een 7 of hoger te scoren. De punten worden toegekend nadat je de eindtoets hebt afgesloten.

On demand

Deze e-learning kun je volgen in jouw eigen tempo. Je kunt hem stilzetten en verdergaan wanneer je wilt.

Toegang

Vanaf het moment van aanschaf heb je een jaar lang toegang tot deze e-learning. In die periode kun je items zo vaak terugkijken als je wilt.

Didactische werkwijze

 • Online video’s met presentaties en demonstraties
 • Quizzes
 • Eindtoets

Wat vinden jouw collega's?

E-Learning zorgt voor een goede voorbereiding op de basisopleiding MSU-echografie. Een leuke mix van praktijk en theorie.

Bas Heemskerk, PMC Rijnsburg Katwijk
Duidelijke uitleg en leuk dat je mee kan kijken met de docenten in de filmpjes. En dat ze bij alle plaatjes precies uitleggen wat je ziet.

Sheila van der Wal, Goedzorg Fysiotherapie
De uitleg van de verschillende onderdelen in de e-learning was duidelijk. Alles is goed te begrijpen voor iemand die nog niet eerder met een echo gewerkt heeft.

Jeroen van der Last, FysioFit
De filmpjes van het scannen van de verschillende pezen/structuren zijn erg nuttig en worden ondersteunt met rustige en duidelijke uitleg.

Jolène Bezemer, Fysio Veenendaal Noord
De quiz en toets lokken uit om serieus de voorbereiding te doen en helpen bij het bepalen of er voldoende kennis is opgedaan over de verschillende onderwerpen. De vragen sluiten goed aan.

Arne Groenewold, Fysiotherapie praktijk Dynamiek
Erg praktisch ingedeeld, fijn dat je een e-learning hebt van tevoren die je alvast kan doen zodat je goed voorbereid naar de cursus toe kan. Hierdoor herken je sneller beelden en weet je eerder dat er bijvoorbeeld een beeldfout optreedt.

Loes Bergers, Fysiotherapie Helmerhoek

Docenten van deze e-learning

De docenten die deze e-learning presenteren, hebben ruime ervaring in het vakgebied en leren jou de kneepjes van het vak. Ze zijn - net als jij - in de praktijk actief.

Goed om te weten

Cursusnummer: 4282

Aantal zelfstudie-uren: 4
Totale studiebelasting uren: 4