Summercourse echografie voor studenten


Doelgroep(en):

Fysiotherapeuten

Niveau:

Starter

Eindtoets

Nee

Certificaat

Ja

Starttijd - eindtijd

09:30 - 17:00

Aantal lesdagen / modules

2 lesdagen

Tip een collega Direct inschrijven

Kosten: € 295,-

Summercourse echografie voor studenten

Tip een collega Direct inschrijven

Cursusdata

  • Lesdag 1 10 juli 2019 Lesdag 2 11 juli 2019 Inschrijven

Doelgroep

Deze zomeropleiding is voor bachelorstudenten fysiotherapie die een geprotocolleerd echografisch onderzoek willen leren uitvoeren bij veel voorkomende peesklachten. Hiermee gaat de student uiteindelijk beter voorbereid de stage in of krijgt hiermee een betere kans op de arbeidsmarkt.

Normaal gesproken is echografie onderwijs prijzig voor de gemiddelde student. Daarom biedt het NT-e deze speciale studentenopleiding aan tegen fors gereduceerd tarief. Een buitenkansje! Bij inschrijving zal gevraagd worden naar een kopie van een geldige studentenpas.

Komen de data niet goed uit voor je maar denk je wel 9 medestudenten enthousiast te krijgen? Dan kunnen we op de data die jij wilt nog een summercourse organiseren! Neem hiervoor contact op met [email protected].

Doel van de opleiding

Echografie is binnen het werkveld van de fysiotherapie een groeiend hulpmiddel in de diagnostiek. Studenten hebben daarom ook behoefte om hier meer over te weten voordat ze gaan stagelopen of gaan solliciteren. Deze opleiding kan de studenten daar bij helpen.

Inhoud van de opleiding

We leren je om een evidence based geprotocolleerd echografisch onderzoek uit te voeren bij verschillende peesklachten. Uiteraard zal pathologie hierbij ook aan bod komen. 

Lesdag 1: Basisprincipes echografie en echografisch onderzoek van de achillespees, patellapees en de plantaire fascie.

Lesdag 2: Scannen van de bicepspees, supraspinatus en de gezamenlijke pees extensoren onderarm. Extra thema's deze dag zijn de echografische verslaglegging, beroepsethiek en het scannen van de rectus femoris spierbuik. 

Tijdsduur

De opleiding bestaat uit 2 lesdagen, van 9.30u tot 17.00u.
Een lekkere lunch is inbegrepen.

Didactische werkwijze

De docenten gebruiken de volgende werkwijzen:

  • Presentaties
  • Demonstraties
  • Praktijkopdrachten
  • Zelfstandig oefenen onder begeleiding

Wat vinden jouw collega's?

Duidelijke, zeer leerzame cursus die op een enthousiaste manier gegeven wordt. Fijne groepsgrootte waardoor er veel mogelijkheid is om te oefenen. Ik heb heel veel kennis opgedaan in korte tijd!

Kim Durlinger, Hogeschool Zuyd
Een interessante opleiding welke goed aansluit bij het niveau van de cursist waardoor je samen je kennis laat groeien. Goede uitleg over pathologieën en wat dit betekent voor de kliniek. Echografie kan zeker helpen om mijn fysiotherapeutisch onderzoek naar een hoger niveau te brengen en ik hoop hier binnenkort mee verder te kunnen gaan!

Yvette Meulenkamp, Saxion Hogeschool
Ik heb deze opleiding heel goed ervaren, heel veel kennis opgedaan in twee dagen tijd en ik ben zeer enthousiast geworden om dit te gaan toepassen in de praktijk!

Sascha Martens, Hogeschool Zuyd
Leuke en duidelijke uitleg over wat echografie is en wat je er mee kunt doen. Genoeg tijd voor vragen en een goede sturing tijdens het maken van de echo's.

Leroy van der Zon, Hogeschool Leiden
Interessant, praktisch en enthousiasmerend! Veel up-to-date cijfers en onderzoeken en goede afwisseling van theorie-praktijk. Nu veel oefenen en ik zal zeker anderen gaan enthousiasmeren!

Rosa Hol, Hogeschool van Amsterdam
Heel leerzaam, veel praktijk en theorie welke goed op elkaar zijn afgestemd!

Jaromir Wieles, Hogeschool Utrecht

Docenten van deze opleiding

De docenten die in het NT-e actief zijn, hebben ruime ervaring in het vakgebied en leren jou de kneepjes van het vak. Ze zijn veelal - net als jij - in de praktijk actief. Wij proberen de docenten zo te programmeren dat je als cursist van meerdere docenten les krijgt.

Deze opleiding wordt afwisselend gegeven door (een combinatie van) onderstaande docenten.

Goed om te weten

Cursusnummer: 1243
Min / max deelnemers: 10 / 12
Inbegrepen: Lunch

Aantal voorbereidingsuren: 0
Aantal contacturen: 14
Aantal zelfstudie-uren: 4
Totale studiebelasting uren: 18